Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 28,5 dkg szárított paradicsom (üveges)
  • 20 dkg olajbogyó
  • 12,5 dkg mozzarella
  • 2 g őrölt bors
  • 1 darab friss paradicsom
  • 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • 1 g reszelt citrom héj
  • 10 dkg fekete erdei sonka

Elkészítése:

Az aszalt paradicsomon lévő olaj felét egy teflon edénybe öntjük és felforrósítjuk, erre reszeljük a fokhagymát, rádobjuk az összevagdalt aszalt paradicsomot, felaprított sonkát és kicsit összepirítjuk az egészet.

Ráöntjük a tésztát, összeforgatjuk, kicsit pirítjuk és felöntjük annyi forró vízzel ami ellepi. Rádobjuk a vágott bazsalikomot és az apróra vágott friss paradicsomot, a felezett olajbogyót, majd sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.

Lefedve lassú tűzőn addig főzzük, amíg magába nem issza az összes vizet. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a kanál főzőtejszínt és a leheletnyi reszelt citrom héját. (Ettől kicsit krémes és kicsit üde íze lesz) Belekeverjük a kockákra vágott mozzarella

Tipp:

Egy nagyon kellemes, nagyon egyszerű egytálétel. Strandról hazaesve, amikor az ember enne valamit ami hamar kész, de nem kívánja a nehéz ételt.