Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi rakott tarhonya recept

Alföldi rakott tarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tarhonya
    • 5 közepes paprika
    • 3 közepes paradicsom
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kolbász
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 5 dl víz

    Elkészítése:

    A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes leve elfő.

    A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.

    A vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.

    Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.

    Előmelegített sütőben készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá