Alföldi rakott tarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alföldi rakott tarhonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarhonya
  • 5 közepes paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 6 tojás
  • 25 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 5 dl víz

Elkészítése:

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes leve elfő.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.

A vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.

Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.

Előmelegített sütőben készre sütjük.