Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsíros túrós sütemény recept

Zsíros túrós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 10 dkg zsír
    • 10 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 púpos ek tejföl
    • 10 dkg porcukor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    Tepsi kikenéséhez:

    • 2 dkg margarin
    • 1 tk liszt

    Szóráshoz:

    • 2 ek porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint. Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.

    A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval, cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.

    Egy közepes méretű tepsit (30*38 cm) kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettévesszük.

    Az egyiket lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi oldalán. A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.

    A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

    180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben szeletelhetjük.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Könnyű, nem túl édes sütemény.
    A délutáni kávéhoz vagy teához ideális kísérő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá