Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi kikenéséhez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint. Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval, cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.
Egy közepes méretű tepsit (30*38 cm) kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettévesszük.
Az egyiket lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi oldalán. A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.
A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben szeletelhetjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Könnyű, nem túl édes sütemény.
A délutáni kávéhoz vagy teához ideális kísérő.