Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó szelet recept

Zserbó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 12 személyre:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dkg vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1,5 dl tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált dió
    • 2 citrom reszelt héja
    • 60 dkg baracklekvár

    A tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:
    A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
    Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá