Hozzávalók 12 személyre:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!