Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 1/4 margarin
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • baracklekvár ízlés szerint

    Töltelék

    • 25 dkg darált dió
    • 25 dkg kristálycukor
    • és a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSok habja

    Máz:

    • Ét  tortabevonó és 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztet, margarint a tojássárgájával a cukorral jól összedolgozzuk, majd beleöntjük a tejben futtatott élesztőt. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónát is és jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Mindet egyesével kinyújtjuk.

    Töltelék:

    A darált diót összekeverjük a kristálycukorral, majd a tojások felvert kemény habjával.

    A tészta összeállítása:

    Hagyományos közepesen magas gáztepsit használjunk! A kinyújtott tésztákat a következőképpen tesszük, a kizsírozott és kilisztezett tepsibe:

    Tészta, rá a lekvár, tészta, rá a lekvár,tészta és végül a csokimáz.

    Csokimáz:

    Veszek egy tálat és rakok bele vizet, majd ráteszek egy másik tálat aminek az alja ne érjen a vízbe. Felrakom melegedni. Ezután a csokit apró darabokra töröm és a felső tálba rakom a vajjal együtt és megvárom hogy felolvadjon. Mikor már kész akkor teszek hozzá 1 evőkanál olajat amitől fényes lesz a süti teteje.

    Mikor kész a süti, akkor hidegre tesszük, hogy a csoki rádermedjen. Én a fogyasztás előtt ha tehetem 1 nappal hamarabb elkészítem. Tálaláskor meleg késsel kell darabolni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá