Hozzávalók:
Töltelék
Máz:
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet, margarint a tojássárgájával a cukorral jól összedolgozzuk, majd beleöntjük a tejben futtatott élesztőt. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónát is és jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Mindet egyesével kinyújtjuk.
Töltelék:
A darált diót összekeverjük a kristálycukorral, majd a tojások felvert kemény habjával.
A tészta összeállítása:
Hagyományos közepesen magas gáztepsit használjunk! A kinyújtott tésztákat a következőképpen tesszük, a kizsírozott és kilisztezett tepsibe:
Tészta, rá a lekvár, tészta, rá a lekvár,tészta és végül a csokimáz.
Csokimáz:
Veszek egy tálat és rakok bele vizet, majd ráteszek egy másik tálat aminek az alja ne érjen a vízbe. Felrakom melegedni. Ezután a csokit apró darabokra töröm és a felső tálba rakom a vajjal együtt és megvárom hogy felolvadjon. Mikor már kész akkor teszek hozzá 1 evőkanál olajat amitől fényes lesz a süti teteje.
Mikor kész a süti, akkor hidegre tesszük, hogy a csoki rádermedjen. Én a fogyasztás előtt ha tehetem 1 nappal hamarabb elkészítem. Tálaláskor meleg késsel kell darabolni.