Zserbó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Zserbó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1/4 margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 tojássárgája
  • baracklekvár ízlés szerint

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg kristálycukor
  • és a tojások habja

Máz:

  • Ét  tortabevonó és 10 dkg vaj

Elkészítése:

Tészta:

A lisztet, margarint a tojássárgájával a cukorral jól összedolgozzuk, majd beleöntjük a tejben futtatott élesztőt. Utána hozzáadjuk a szódabikarbónát is és jól összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Mindet egyesével kinyújtjuk.

Töltelék:

A darált diót összekeverjük a kristálycukorral, majd a tojások felvert kemény habjával.

A tészta összeállítása:

Hagyományos közepesen magas gáztepsit használjunk! A kinyújtott tésztákat a következőképpen tesszük, a kizsírozott és kilisztezett tepsibe:

Tészta, rá a lekvár, tészta, rá a lekvár,tészta és végül a csokimáz.

Csokimáz:

Veszek egy tálat és rakok bele vizet, majd ráteszek egy másik tálat aminek az alja ne érjen a vízbe. Felrakom melegedni. Ezután a csokit apró darabokra töröm és a felső tálba rakom a vajjal együtt és megvárom hogy felolvadjon. Mikor már kész akkor teszek hozzá 1 evőkanál olajat amitől fényes lesz a süti teteje.

Mikor kész a süti, akkor hidegre tesszük, hogy a csoki rádermedjen. Én a fogyasztás előtt ha tehetem 1 nappal hamarabb elkészítem. Tálaláskor meleg késsel kell darabolni.