Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás zserbó szelet recept

Almás zserbó szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 1 dl tej
    • 1 dkg élesztő
    • 1tk sütőpor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 15 dkg cukrozott darált dió
    • 1,5 kg alma reszelve, párolva, kihűtve
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 10 dkg cukor vagy 2-3 ek méz

    A kenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben egy mk cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.

    A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik.

    Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, rá a másik lap, megszórjuk cukrozott dióval. Rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük az utolsó lappal.

    A tésztát lekenjük tojássárgájával, majd 20 percig kelesztjük. Utána lekenjük tojásfehérjével, egy villával a tetején “mintákat” húzunk. Még 10 percet pihentetjük, míg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá