Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó másképp recept

Zserbó másképp
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 2-3 dkg élesztő
    • 2 kis doboz tejföl
    • 1 cs sütőpor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 37,5 dkg margarin
    • 2 csipet só
    • 1 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 1/2 kg darált dió
    • 20 dkg egész pucolt dió
    • 1 dl rum
    • 1 üveg baracklekvár (de ízlés szerint lehet más ízű lekvárral is)
    • 5 csomag vaníliás cukor
    • 3 kiskanál fahéj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél csomag mazsola
    • tetejére tortabevonó

    Elkészítése:

    Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját, a kristálycukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben beáztatom az egész diót a rumba, kevés cukorral, fahéjjal és a mazsolával. Hagyom állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészítem a tésztát. A lisztet kevés sóval, a margarinnal, a sütőporral, egy kávéskanál fahéjjal, cukorral jól összemorzsolom. Az élesztőt kevés tejen megfuttatom, majd ráöntöm a masszára. Beleteszem a tejfölt, a tojás sárgáját és egy lágy, könnyű tésztát gyúrok belőle. Ráteszem a lisztezett deszkára és három egyenlő részre osztom. Letakarom egy konyharuhával, és hagyom pihenni. Amíg a tészták pihennek, két dl tejet felforralok, majd beleöntöm a rumos-fahéjas diót, amíg előzőleg beáztattam. Öt-hat percit hagyom összefőni, majd leveszem a tűzről, és egy maréknyi darált dióval besűrítem.Egy tepsit kikenek, az egyik tésztát sodrófával vékonyra nyújtom és a tepsi aljára helyezem. Megkenem lekvárral, majd a darált dióval egyenletesen megszórom, hogy egy centis tölteléket kapjak. A rumos dióval megszórom, majd a következő tésztát is kinyújtom. Ráterítem a töltelék tetejére, ismét megkenem lekvárral, majd megszóróm darált dióval, majd a rumos-diós töltelékkel. A harmadik tésztát is kinyújtom és befedem vele. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül fél órát sütöm. A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél dl tejjel és rákenem a sütemény tetejére. Ha kihűlt felszeletelem.

    Tipp:

    Ez egy nagy adag ,nyugodtan lehet a receptet felezni egy normál tepsihez !

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá