Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 20 dkg zsír
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dkg élesztő
    • fél cs sütőpor
    • csipetnyi só
    • kb 1 dl tejföl

    Töltelék:

    • 30 dkg lekvár, de lehet több is
    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor

    Máz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanálnyi olaj vagy margarin

    Elkészítése:

    Első lépésként felfuttatjuk az élesztőt az 1 dl langyos tejfölben.

    Átszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd eldörzsöljük a zsiradékkal és hozzáadjuk a többi tésztához valót, mellyel gondosan összegyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a cipócskákat egyenként egy 22*38 cm-es tepsi nagyságúra .

    Az első tésztalapot fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg lekvárral. Szórjuk meg cukros dióval (ha nagyon édes a lekvár, csak dióval), majd nyújtófa segítségével terítsük rá a következő lapot, szórjuk meg dióval, kenjük meg lekvárral, majd a harmadik lap esetében is ugyanúgy járunk el.

    Szépen eligazítjuk a tepsiben, hogy egyenletes legyen a teteje. A felső lapot villával szurkáljuk meg és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni egy-másfél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt süssük szép barnás színűre.

    Ha kihűlt, óvatosan fordítsuk ki a tepsiből, ami az alja volt, az lesz a teteje, mert az a simább. Vonjuk be csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét gőz felett olvasszuk meg, majd keverjük simára az olajjal. Széles késsel kenjük a sütemény tetejére a csokimázat és hagyjuk megdermedni. Ha kész, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá