Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 ek tejföl
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 25 dkg baracklekvár
    • 35 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • citrom héja

    A tetejére:

    • egy tábla fehér tortabevonó
    • 5 dkg margarin
    • 2 ek olaj
    • 20 dkg marcipán

    Elkészítése:
    A margarint felolvasztom és hozzáadom a cukrot, a tojás sárgát és kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel (kb fél dl) és cukorral felfuttatom. A felfutott élesztőt a kikevert tojással a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt is és jól összedolgozom. A tésztát 4 egyenlő részre elosztom. Az egyik lapot kinyújtom és a tepsibe teszem (22*38 cm). Erre kenek lekvárt a diót és a cukrot rászórom. Jöhet a következő lap erre is lekvár, cukor és dió kerül. A harmadik lapot is kinyújtom és a tepsibe teszem rá a diót, cukrot és a lekvárt. A negyediket kinyújtom és befedem a diós lapot. 180 fokon megsütöm. A csokit felolvasztjuk gőz felett a margarinnal és az olajjal, majd a kihűlt sütire öntjük. Nagyon finom fehér csokival.A csoki tetejére marcipán fenyőt tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá