Zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek tejföl
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
A tetejére:
- egy tábla fehér tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 2 ek olaj
- 20 dkg marcipán
Elkészítése:
A margarint felolvasztom és hozzáadom a cukrot, a tojás sárgát és kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel (kb fél dl) és cukorral felfuttatom. A felfutott élesztőt a kikevert tojással a liszthez öntöm. Hozzáadom a tejfölt is és jól összedolgozom. A tésztát 4 egyenlő részre elosztom. Az egyik lapot kinyújtom és a tepsibe teszem (22*38 cm). Erre kenek lekvárt a diót és a cukrot rászórom. Jöhet a következő lap erre is lekvár, cukor és dió kerül. A harmadik lapot is kinyújtom és a tepsibe teszem rá a diót, cukrot és a lekvárt. A negyediket kinyújtom és befedem a diós lapot. 180 fokon megsütöm. A csokit felolvasztjuk gőz felett a margarinnal és az olajjal, majd a kihűlt sütire öntjük. Nagyon finom fehér csokival.A csoki tetejére marcipán fenyőt tettem.