Zebra süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 90 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (10g)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 0,5 teáskanál só
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vaj (olvasztott)
- 30 dkg 20%-os tejföl
- 2 evőkanál rum
- 2 teáskanál vanília kivonat
A kakaós tésztába:
- 1 evőkanál rum
- 30 g kakaópor
Töltelék:
- 2,4 l tej
- 40 dkg cukor
- 20 dkg keményítő (használhatunk helyette lisztet is)
- 20 dkg liszt
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 4 evőkanál rum
- 40 dkg vaj
- 15 dkg fehércsoki
- 15 dkg étcsoki + 1 kanál kakaópor
Kakaó máz:
- 20 dkg étcsoki
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 7 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Egy nagyobb edényben elkeverjük a vajat, a tojásfehérjét és a sót, majd hozzáadjuk a cukort, a tejfölt és a rumot és a vanília kivonatot. Végül hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd a masszát simára keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és 1 kanál rumot, majd a tésztákat 3-3 részre osztjuk. Így 6 adag tésztánk lesz, amit egy 30×40 cm-es tepsi (nagy gáztepsi) hátulján, 180 fokon, sütőpapíron, 6-7 percig sütünk.
A krém elkészítése:
A tejből, a lisztből, a keményítőből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a rumot, a vajat és a vanília kivonatot, majd jól összekeverjük.
A krémet is két részre osztjuk, az egyik felébe a fehércsokit, a másik felébe az étcsokit keverjük bele.
Amikor a krém kihűlt, mindkettőt három részre vesszük, így összesen 6 adag krémünk lesz.
A csokimáz elkészítése:
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal és a vanília kivonattal
Összeállítás:
A sütit úgy töltjük be, hogy a sötét tészta lapra sötét krém kerüljön, a fehér tésztára pedig fehér, majd amikor elfogynak a lapok az egészet csokimázzal borítjuk.
A zebra süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 16 g