Zebra süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 90 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor (10g)
  • 3 tojásfehérje
  • 0,5 teáskanál só
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj (olvasztott)
  • 30 dkg 20%-os tejföl
  • 2 evőkanál rum
  • 2 teáskanál vanília kivonat

A kakaós tésztába:

  • 1 evőkanál rum
  • 30 g kakaópor

Töltelék:

  • 2,4 l tej
  • 40 dkg cukor
  • 20 dkg keményítő (használhatunk helyette lisztet is)
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 4 evőkanál rum
  • 40 dkg vaj
  • 15 dkg fehércsoki
  • 15 dkg étcsoki + 1 kanál kakaópor

Kakaó máz:

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 7 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Egy nagyobb edényben elkeverjük a vajat, a tojásfehérjét és a sót, majd hozzáadjuk a cukort, a tejfölt és a rumot és a vanília kivonatot. Végül hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd a masszát simára keverjük.

A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és 1 kanál rumot, majd a tésztákat 3-3 részre osztjuk. Így 6 adag tésztánk lesz,  amit egy 30×40 cm-es tepsi (nagy gáztepsi) hátulján, 180 fokon, sütőpapíron, 6-7 percig sütünk.

A krém elkészítése:

A tejből, a lisztből, a keményítőből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a rumot, a vajat és a vanília kivonatot, majd  jól összekeverjük.

A krémet is két részre osztjuk, az egyik felébe a fehércsokit, a másik felébe az étcsokit keverjük bele.

Amikor a krém kihűlt, mindkettőt három részre vesszük, így összesen 6 adag krémünk lesz.

A csokimáz elkészítése:

Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal és a vanília kivonattal

Összeállítás:

A sütit úgy töltjük be, hogy a sötét tészta lapra sötét krém  kerüljön, a fehér tésztára pedig fehér, majd amikor elfogynak a lapok az egészet csokimázzal borítjuk.