Hozzávalók:
A tésztához:
A kakaós tésztába:
Töltelék:
Kakaó máz:
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben elkeverjük a vajat, a tojásfehérjét és a sót, majd hozzáadjuk a cukort, a tejfölt és a rumot és a vanília kivonatot. Végül hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd a masszát simára keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport és 1 kanál rumot, majd a tésztákat 3-3 részre osztjuk. Így 6 adag tésztánk lesz, amit egy 30×40 cm-es tepsi (nagy gáztepsi) hátulján, 180 fokon, sütőpapíron, 6-7 percig sütünk.
A tejből, a lisztből, a keményítőből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a rumot, a vajat és a vanília kivonatot, majd jól összekeverjük.
A krémet is két részre osztjuk, az egyik felébe a fehércsokit, a másik felébe az étcsokit keverjük bele.
Amikor a krém kihűlt, mindkettőt három részre vesszük, így összesen 6 adag krémünk lesz.
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk az olajjal és a vanília kivonattal
A sütit úgy töltjük be, hogy a sötét tészta lapra sötét krém kerüljön, a fehér tésztára pedig fehér, majd amikor elfogynak a lapok az egészet csokimázzal borítjuk.