Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zalai krémes recept

Zalai krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 2 dkg zsemlemorzsa
    • 3 dkg liszt

    Krémhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs kocka háztartási keksz

    Tetejére:

    • 1 tábla ét csokoládé
    • 1/2 tábla fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt, kb 26*38 cm-es tepsibe öntjük.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Krémhez:

    5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.

    A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.

    Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
    Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá