Zalai krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg liszt

Krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs kocka háztartási keksz

Tetejére:

  • 1 tábla ét csokoládé
  • 1/2 tábla fehér csokoládé

Elkészítése:

Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt, kb 26*38 cm-es tepsibe öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Krémhez:

5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.

Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.