Zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vörösáfonya
- 10 dkg dió
- 15 dkg alma reszelve
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk kardamon
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és azokat is belekeverjük.
A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén az almát is, majd összeforgatjuk.
Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra evőkanállal kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »