Zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vörösáfonya
- 10 dkg dió
- 15 dkg alma reszelve
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk kardamon
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és azokat is belekeverjük.
A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén az almát is, majd összeforgatjuk.
Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra evőkanállal kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »