Zabpelyhes keksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vörösáfonya
- 10 dkg dió
- 15 dkg alma reszelve
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk kardamon
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és azokat is belekeverjük.
A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén az almát is, majd összeforgatjuk.
Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra evőkanállal kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.