Zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 6 g sütőpor
- 10 dkg vörösáfonya
- 10 dkg dió
- 15 dkg alma reszelve
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk kardamon
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és azokat is belekeverjük.
A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén az almát is, majd összeforgatjuk.
Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra evőkanállal kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »