Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zabpelyhes süti- aszalt szilvával recept

Zabpelyhes süti- aszalt szilvával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 2 ek méz
    • 1 ek rum (vagy ha gyerekek is esznek belőle, rumaroma – 1 tk)
    • 10 dkg barnacukor
    • 10 dkg zabpehely
    • 7 dkg rétesliszt
    • 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (készülhet egyben 14 dkg réteslisztből is)
    • 5 dkg keményítő
    • fél csomag sütőpor
    • 1 tk fahéj
    • 5 dkg aszalt szilva
    • 1 csipet só

    A tetejére:

    • 4 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledaráljuk.

    Amikor kihűlt a zabpehely a kikevert tojássárgás masszához adjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert liszteket is, a fahéjat, és a keményítőt. A legvégén az apróra vágott szilvát is belekeverjük.

    Egy külön tálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a másik masszához óvatosan hozzáforgatjuk.

    Kikent és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    Kicsit kihűtjük, majd a tetejét a mikróban megmelegített sárgabaracklekvárral megkenjük, hogy szép fénye legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá