Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledaráljuk.
Amikor kihűlt a zabpehely a kikevert tojássárgás masszához adjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert liszteket is, a fahéjat, és a keményítőt. A legvégén az apróra vágott szilvát is belekeverjük.
Egy külön tálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a másik masszához óvatosan hozzáforgatjuk.
Kikent és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kicsit kihűtjük, majd a tetejét a mikróban megmelegített sárgabaracklekvárral megkenjük, hogy szép fénye legyen.