Zabpelyhes süti- aszalt szilvával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek rum (vagy ha gyerekek is esznek belőle, rumaroma – 1 tk)
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg zabpehely
  • 7 dkg rétesliszt
  • 7 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (készülhet egyben 14 dkg réteslisztből is)
  • 5 dkg keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 4 ek sárgabaracklekvár

Elkészítése:

A tojások sárgáját a vajjal, a mézzel, rummal (aromával) és a cukorral habosra keverjük. A zabpelyhet serpenyőbe tesszük, meghintjük egy kis porcukorral, megpirítjuk, majd ledaráljuk.

Amikor kihűlt a zabpehely a kikevert tojássárgás masszához adjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert liszteket is, a fahéjat, és a keményítőt. A legvégén az apróra vágott szilvát is belekeverjük.

Egy külön tálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a másik masszához óvatosan hozzáforgatjuk.

Kikent és kilisztezett tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Kicsit kihűtjük, majd a tetejét a mikróban megmelegített sárgabaracklekvárral megkenjük, hogy szép fénye legyen.