Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösáfonyás frangipane recept

Vörösáfonyás frangipane
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4 dkg porcukor
    • 8 dkg vaj
    • 12 dkg finomliszt

    Rétegezéshez:

    • 35 dkg vörösáfonyadzsem

    Dezsemhez:

    • 15 dkg vörösáfonya
    • 2 ek nádcukor
    • 1-1 rúd fahéj és csillagánizs
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 tk citromlé

    Mandulakrémhez:

    • 5 dkg őrölt mandula
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 8 g finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-1 ek barnacukor és mandulapehely

    Tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése: Elkészítése:

    A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú, 16 cm átmérőjű sütőformába egyengetjük.

    Elkészítjük közben a dzsemet. A hozzávalóit egy lábasba tesszük, öntünk alá kevés vizet, majd felforaljuk és sűrűre főzzük. A fahéjat és az ánizst kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.

    Egy tálba mérjük a lisztet és az őrölt mandulát. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk. Ez a frangipane.

    Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, majd egyenletesen elkenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, majd nádcukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, majd hidegen szeljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá