Hozzávalók:
Tésztához:
Rétegezéshez:
Dezsemhez:
Mandulakrémhez:
Tetejére:
Elkészítése: Elkészítése:
A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú, 16 cm átmérőjű sütőformába egyengetjük.
Elkészítjük közben a dzsemet. A hozzávalóit egy lábasba tesszük, öntünk alá kevés vizet, majd felforaljuk és sűrűre főzzük. A fahéjat és az ánizst kivesszük és hűlni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.
Egy tálba mérjük a lisztet és az őrölt mandulát. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk. Ez a frangipane.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük, majd egyenletesen elkenjük. Megszórjuk mandulapehellyel, majd nádcukorral. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, majd hidegen szeljük.