Villámgyors fánksüti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 40 dkg finomliszt
- 1,5 dl étolaj
- 3,5 dl tej
Tetejére:
- 3-4 evőkanál olvasztott vaj
- kristálycukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük.
Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.
Egy kb 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.
Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »