Buborékos csokoládéhab recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg (jó minőségű, legalább 52%-os) étcsokoládé
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál forró víz
- 4 dkg kristálycukor
- 25 dkg habtejszín
Elkészítése:
A csokoládét gőz felett egy nagyobb tálban megolvasztjuk.
A három tojás sárgáját kicsit összekeverjük a cukorral és a forró vízzel.
A tejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a csokoládéhoz.
Ezután a tojássárgás masszát is keverjük a meleg habos csokoládéhoz.
A tojások fehérjét verjük habbá, és azt is forgassuk a krémhez.
Adagoljuk poharakba, tálkákba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 két órára, hogy a krém megszilárduljon.
Tejszínhabbal, gyümölccsel gazdagítva vagy csak úgy magában kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









