Buborékos csokoládéhab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg (jó minőségű, legalább 52%-os) étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 4 dkg kristálycukor
  • 25 dkg habtejszín

Elkészítése:

A csokoládét gőz felett egy nagyobb tálban megolvasztjuk.

A három tojás sárgáját kicsit összekeverjük a cukorral és a forró vízzel.

A tejszínt verjük habbá, majd keverjük hozzá a csokoládéhoz.

Ezután a tojássárgás masszát is keverjük a meleg habos csokoládéhoz.

A tojások fehérjét verjük habbá, és azt is forgassuk a krémhez.

Adagoljuk poharakba, tálkákba, majd tegyük hűtőbe legalább 2 két órára, hogy a krém megszilárduljon.

Tejszínhabbal, gyümölccsel gazdagítva vagy csak úgy magában kínáljuk!