Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vera szelet recept

Vera szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg zsír
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs sütőpor
    • 35 dkg liszt
    • 35 dkg cukor
    • 4 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 5 dkg rétesliszt
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor

    Teteje:

    • 10 dkg éttortabevonó
    • 2-3 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A cukrot, a tojást, a zsírt kikeverem,hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaóport és a tejjel csomómentesre keverem. Zsírozott,lisztezett közepes tepsiben kb 180-200 fokon készre sütöm. A kész tésztát,ha kihűlt ketté vágom, és az elkészített krémmel megkenem,tetejére csokimázat készítek.

    A krém elkészítése:

    A lisztet, a tojás sárgáját a vaníliás cukrot csomómentesre keverem a tejjel,kemény krémmé főzöm kis lángon, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverem. Ezzel a főzött krémmel kenem meg a tésztát,a krémre teszem a félbe vágott lap másik felét.

    A tetejére:

    Vízgőz fölött a torta bevonót 2-3 kanál olajjal felengedem, a süti tetejére öntöm, fél órára hűtőbe teszem amíg a csoki teljesen megdermed.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá