Vera szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 tojás
  • 6 dkg zsír
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 4 dl tej
  • 5 dkg rétesliszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor

Teteje:

  • 10 dkg éttortabevonó
  • 2-3 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A cukrot, a tojást, a zsírt kikeverem,hozzáadom a lisztet, sütőport, kakaóport és a tejjel csomómentesre keverem. Zsírozott,lisztezett közepes tepsiben kb 180-200 fokon készre sütöm. A kész tésztát,ha kihűlt ketté vágom, és az elkészített krémmel megkenem,tetejére csokimázat készítek.

A krém elkészítése:

A lisztet, a tojás sárgáját a vaníliás cukrot csomómentesre keverem a tejjel,kemény krémmé főzöm kis lángon, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverem. Ezzel a főzött krémmel kenem meg a tésztát,a krémre teszem a félbe vágott lap másik felét.

A tetejére:

Vízgőz fölött a torta bevonót 2-3 kanál olajjal felengedem, a süti tetejére öntöm, fél órára hűtőbe teszem amíg a csoki teljesen megdermed.