Vendégváró diós-almás Eta módra recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tej
- 2 ek rum vagy rumaroma
- 9 g sütőpor
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab, ha lehet savanykás alma legyen)
- 20 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyszágúra és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele).
A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjuk a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sutőport, zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.
A tölteléket ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát és megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
170 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk vagy csokival is bevonhatjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »