Vendégváró diós-almás Eta módra recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tej
- 2 ek rum vagy rumaroma
- 9 g sütőpor
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab, ha lehet savanykás alma legyen)
- 20 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 2-3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyszágúra és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele).
A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjuk a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sutőport, zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.
A tölteléket ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát és megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
170 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk vagy csokival is bevonhatjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »