Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró diós-almás Eta módra recept

Vendégváró diós-almás Eta módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 30 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tej
    • 2 ek rum vagy rumaroma
    • 9 g sütőpor
    • 10 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab, ha lehet savanykás alma legyen)
    • 20 dkg darált dió
    • 1 cs sütőpor
    • 2-3 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyszágúra és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele).

    A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjuk a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sutőport, zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.

    A tölteléket ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát és megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

    170 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk vagy csokival is bevonhatjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá