Vendégváró diós-almás Eta módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tej
  • 2 ek rum vagy rumaroma
  • 9 g sütőpor
  • 10 dkg porcukor

Töltelék:

  • 6 tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 6 darab alma (ha kissebek az almák lehet 8 darab, ha lehet savanykás alma legyen)
  • 20 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 2-3 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit öszzegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyszágúra és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tesibe (vagy sütőpapírt tehetünk bele).

A töltelékhez a tojások sárgaját kikeverjuk a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott és reszelt almát (az alma levét nem nyomjuk ki!), majd hozzákeverjuk a diót, kakaóport, sutőport, zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.

A tölteléket ráöntjuk a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát és megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.

170 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, akkor porcukorral megszórjuk vagy csokival is bevonhatjuk és szeletekre vágva tálaljuk.