Vaníliás-tejszínes rolád recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 2 dl habtejszín
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A mirelit tésztát kiolvasztjuk és vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát hosszában felszeleteljük és a szeleteket habroló formára feltekerjük, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
A kihűlt pudinghoz robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint, majd habzsákkal a rolókba töltjük. A tejszínr kemény habbá verjük és a rolók két végébe töltjük.
Az így elkészült rolókat olvasztott csokoládéval díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »