Vaníliás rózsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.
Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig kel a tészta elkészítjük a tölteléket, amelyhez 3 csomag vaníliás cukrot összekeverünk 3 evőkanál porcukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és feltekerjük.
A rudat felszeleteljük kb 3 cm széles szeletekre és egyenként szilikonos vagy papírral bélelt muffinformába helyezzük.
Mielőtt az előmelegített sütőbe tolnánk, 1 dl tejet keverjünk össze 1 evőkanál kristálycukorral és a tésztákat kenjük meg vele. Ettől ropogósak lesznek.
180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »