Vaníliás rózsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.
Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig kel a tészta elkészítjük a tölteléket, amelyhez 3 csomag vaníliás cukrot összekeverünk 3 evőkanál porcukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és feltekerjük.
A rudat felszeleteljük kb 3 cm széles szeletekre és egyenként szilikonos vagy papírral bélelt muffinformába helyezzük.
Mielőtt az előmelegített sütőbe tolnánk, 1 dl tejet keverjünk össze 1 evőkanál kristálycukorral és a tésztákat kenjük meg vele. Ettől ropogósak lesznek.
180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »