Vaníliás rózsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.
Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig kel a tészta elkészítjük a tölteléket, amelyhez 3 csomag vaníliás cukrot összekeverünk 3 evőkanál porcukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és feltekerjük.
A rudat felszeleteljük kb 3 cm széles szeletekre és egyenként szilikonos vagy papírral bélelt muffinformába helyezzük.
Mielőtt az előmelegített sütőbe tolnánk, 1 dl tejet keverjünk össze 1 evőkanál kristálycukorral és a tésztákat kenjük meg vele. Ettől ropogósak lesznek.
180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »