Vaníliás rózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.

Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

Ameddig kel a tészta elkészítjük a tölteléket, amelyhez 3 csomag vaníliás cukrot összekeverünk 3 evőkanál porcukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és feltekerjük.

A rudat felszeleteljük kb 3 cm széles szeletekre és egyenként szilikonos vagy papírral bélelt muffinformába helyezzük.

Mielőtt az előmelegített sütőbe tolnánk, 1 dl tejet keverjünk össze 1 evőkanál kristálycukorral és a tésztákat kenjük meg vele. Ettől ropogósak lesznek.

180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.

Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.