Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni.
Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig kel a tészta elkészítjük a tölteléket, amelyhez 3 csomag vaníliás cukrot összekeverünk 3 evőkanál porcukorral. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megszórjuk a vaníliás porcukorral és feltekerjük.
A rudat felszeleteljük kb 3 cm széles szeletekre és egyenként szilikonos vagy papírral bélelt muffinformába helyezzük.
Mielőtt az előmelegített sütőbe tolnánk, 1 dl tejet keverjünk össze 1 evőkanál kristálycukorral és a tésztákat kenjük meg vele. Ettől ropogósak lesznek.
180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.