Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes) recept

Vaníliás keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizsliszt
    • 10 dkg csicseriborsóliszt
    • 10 dkg datolyacukor (vagy kókuszcukor)
    • 0,5 csésze kókuszzsír
    • 0,5 csésze víz (vagy növényi tej)
    • 1/4 tk szódabikarbóna
    • 0,5 tk sütőpor
    • csipet só
    • vanília

    Elkészítése:

    A liszteket keverjük el a cukorral. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Alaposan gyúrjuk össze. Egy jól formálható, kissé lágyabb tésztát fogunk kapni.

    Nyújtsuk ki, majd kiszúróval szúrjuk ki a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre a kekszeket.

    Tipp:

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Ebben nincs cukor, csak szárított datolya, de ha szeretnéd, barna nádcukorral vagy bármilyen más cukorral is el tudod készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá