Vaníliás keksz (glutén-, laktóz- és cukormentes)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 10 dkg datolyacukor (vagy kókuszcukor)
  • 0,5 csésze kókuszzsír
  • 0,5 csésze víz (vagy növényi tej)
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • csipet só
  • vanília

Elkészítése:

A liszteket keverjük el a cukorral. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a vizet. Alaposan gyúrjuk össze. Egy jól formálható, kissé lágyabb tésztát fogunk kapni.

Nyújtsuk ki, majd kiszúróval szúrjuk ki a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre a kekszeket.

Tipp:

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Ebben nincs cukor, csak szárított datolya, de ha szeretnéd, barna nádcukorral vagy bármilyen más cukorral is el tudod készíteni.