Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uráli szelet recept

Uráli szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A fehér tésztához:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • 1 kk szalalkáli

    A fehér tészta lekenéséhez:

    • 3-4 ek baracklekvár

    A szóráshoz:

    • 10 dkg durvára vágott dió

    A barna tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 2 ek. tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szalalkáli

    A krémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 7 és fél ek. liszt
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg margarin
    • 2 db vaníliás cukor

    A mázhoz:

    • 30 dkg csokoládé
    • 3 ek étolaj

    Továbbá:

    • 2 db 30×35 cm-es tepsi
    • sütőpapír

    Elkészítése:

    A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk.
    Fagyasztóba tesszük,egy kicsit megdermesztjük,hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
    Az egyik fehér cipót a tepsi méretéri nyújtjuk,majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük. Megkenjük baracklekvárral,megszórjuk durvára vágott dióval,az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
    A maradék tésztáknál is így járunk el.
    A krémhez a lisztet,cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
    A krémet elfelezzük.
    A két lap közé kenjük a fele krémet,a másik felét a 2. lap tetejére.
    A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá