Uráli szelet

Hozzávalók

Hozzávalók:
A fehér tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk szalalkáli

A fehér tészta lekenéséhez:

  • 3-4 ek baracklekvár

A szóráshoz:

  • 10 dkg durvára vágott dió

A barna tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk szalalkáli

A krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 7 és fél ek. liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2 db vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 3 ek étolaj

Továbbá:

  • 2 db 30×35 cm-es tepsi
  • sütőpapír