Uráli szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Uráli szelet

Hozzávalók:
A fehér tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk szalalkáli

A fehér tészta lekenéséhez:

  • 3-4 ek baracklekvár

A szóráshoz:

  • 10 dkg durvára vágott dió

A barna tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk szalalkáli

A krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 7 és fél ek. liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2 db vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 3 ek étolaj

Továbbá:

  • 2 db 30×35 cm-es tepsi
  • sütőpapír

Elkészítése:

A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk,2 egyenlő nagyságú cipóra osztjuk. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrjuk,2 egyenlő cipóra osztjuk.
Fagyasztóba tesszük,egy kicsit megdermesztjük,hogy könnyen tudjuk majd reszelni.
Az egyik fehér cipót a tepsi méretéri nyújtjuk,majd sütőpapírral fedett lemezre tesszük. Megkenjük baracklekvárral,megszórjuk durvára vágott dióval,az egyik barna tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben világosra sütjük.
A maradék tésztáknál is így járunk el.
A krémhez a lisztet,cukrokat 2 dl tejben csomómentesre keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre felfőzzük,majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a főzött krémmel habosra kikeverjük.
A krémet elfelezzük.
A két lap közé kenjük a fele krémet,a másik felét a 2. lap tetejére.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és a már lehűtött süteményt bevonjuk vele.