Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi kuglóf recept

Ünnepi kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek barna cukor
    • 5 ek kristálycukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 1 ek mandula aroma
    • 1 narancs leve és a reszelt héja
    • 6-7 ek liszt
    • 2 bögre vegyes aszalt gyümölcs
    • 1 tábla étcsoki
    • pici étolaj a kuglófforma kikenéséhez

    Díszítéshez:

    • 10 dkg fehér csoki
    • 2 ek tortadíszítő cukorka

    Elkészítése:

    A robotgép keverő táljába beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a narancs kifacsart levét és a reszelt héját, a mandula aromát és a sütőport, majd 4-es fokozaton (középsebességgel) szép simára kikeverjük, végül hozzáadjuk a kissé folyós állagú margarint és jól átkeverjük.

    Miután folyékonyra, de szép simára összeállt, kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet, a végére jó sűrű és csomómentes masszát kell készíteni.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A formát vékonyan kiolajozzuk (nekem szilikon formám van és beszereztem egy olajsprét, pillanatok alatt befújom vele és mindenhol egyenletesen olajos lesz a formám).

    Az alap masszához hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és a mazsolányi darabokra felaprított étcsokit, majd belekanalazzuk a formába. A tetejét egyenletesen elsimítjuk!

    A megtöltött formát egy tepsire helyezzük és betesszük a sütőbe, nagyjából 90 perc alatt fog megsülni, mert nagy és tömény. 1 óra múlva már mehet a tűpróba. Félúton ha nagyon megbarnulna a teteje, egy alufóliát nyugodtan rá lehet tenni, a lényege, hogy a közepe szépen átsüljön.

    Miután elkészült a kuglóf, egy rácsra átfordítjuk és lehúzzuk róla a formát.
    Nagyjából egy jó másfél óra kell neki a kihűléshez, hogy le lehessen a csokival önteni.

    A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadunk 2 ek étolajat (a vaj is jó) és rácsorgatjuk a süteményre, majd azután megszórhatjuk egy kis díszítő cukorkával, így még gusztább és ünnepélyesebb a remekmű.

    Zárt dobozban hűvös helyen tárolva 1 hétig is eltartható, persze ha tényleg kibírja addig! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá