Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újévi malacfejek recept

Újévi malacfejek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl langyos tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csapott mokkáskanál só

    A tetejére:

    A díszítéshez:

    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 6-8 dkg porcukor
    • 5 dkg étbevonó massza vagy mazsola

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.

    1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket, egy méretben hozzá illő kiszúrót használjunk az orrhoz. A maradék tésztából készítsünk füleket (tojással ragasszuk oda a darabokat). Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemeket és az orr lyukakat. Ismét kelesztjük és megkenjük tojással.

    180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    Közben kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a kihűlt tésztát megdíszítjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá