Újévi malacfejek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott mokkáskanál só

A tetejére:

  • 1 tojás

A díszítéshez:

  • 1/2 tojás fehérje
  • 6-8 dkg porcukor
  • 5 dkg étbevonó massza vagy mazsola

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük legalább 1 órát.

1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a malacfejeket, egy méretben hozzá illő kiszúrót használjunk az orrhoz. A maradék tésztából készítsünk füleket (tojással ragasszuk oda a darabokat). Lisztbe mártott ujjal kijelöljük a szemeket és az orr lyukakat. Ismét kelesztjük és megkenjük tojással.

180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a kihűlt tésztát megdíszítjük vele.