Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargabéles sárgabarack öntettel recept

Vargabéles sárgabarack öntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 cs réteslap
    • 50 g vaj (olvasztott)

    A töltelékhez:

    • 200 g cérnametélt
    • 450 g tehéntúró (félzsíros)
    • 75 g kristálycukor
    • 75 ml tejföl (20 %-os)
    • 40 g vaj
    • 3 tojás sárgája
    • 3 tojásfehérje
    • 1 itrom reszelt héja
    • mazsola

    Az öntethez:

    • 10-12 sárgabarack
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra és előkészítünk, kivajazunk egy kb 20*25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

    A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve, kibéleljük úgy, hogy 4 réteg réteslap legyen.

    A mazsolát áztassuk be egy bögre vízbe. Megfőzzük a cérnametéltet.

    A túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.

    A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.

    A tölteléket a tepsibe öntjük és elsimítjuk a tetejét. A tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal.

    Az előmelegített 40-50 percig sütjük.

    Sárgabarack öntettel tálaljuk! A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk húsdarálón ledaráljuk, majd ízlés szerinti mennyiségű cukorral feltesszük főni, addig amíg el nem éri a számunkra megfelelő állagot.

    A vargabéles sárgabarack öntettel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 205 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek