Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Az öntethez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra és előkészítünk, kivajazunk egy kb 20*25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve, kibéleljük úgy, hogy 4 réteg réteslap legyen.
A mazsolát áztassuk be egy bögre vízbe. Megfőzzük a cérnametéltet.
A túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.
A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
A tölteléket a tepsibe öntjük és elsimítjuk a tetejét. A tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal.
Az előmelegített 40-50 percig sütjük.
Sárgabarack öntettel tálaljuk! A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk húsdarálón ledaráljuk, majd ízlés szerinti mennyiségű cukorral feltesszük főni, addig amíg el nem éri a számunkra megfelelő állagot.