Vargabéles sárgabarack öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 cs réteslap
  • 50 g vaj (olvasztott)

A töltelékhez:

  • 200 g cérnametélt
  • 450 g tehéntúró (félzsíros)
  • 75 g kristálycukor
  • 75 ml tejföl (20 %-os)
  • 40 g vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 1 itrom reszelt héja
  • mazsola

Az öntethez:

  • 10-12 sárgabarack
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra és előkészítünk, kivajazunk egy kb 20*25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve, kibéleljük úgy, hogy 4 réteg réteslap legyen.

A mazsolát áztassuk be egy bögre vízbe. Megfőzzük a cérnametéltet.

A túrót villával áttörjük, majd hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.

A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.

A tölteléket a tepsibe öntjük és elsimítjuk a tetejét. A tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal.

Az előmelegített 40-50 percig sütjük.

Sárgabarack öntettel tálaljuk! A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk húsdarálón ledaráljuk, majd ízlés szerinti mennyiségű cukorral feltesszük főni, addig amíg el nem éri a számunkra megfelelő állagot.