Rákóczi túrós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finom liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek tejföl
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 10 dkg kristály cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg mazsola
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kis pohár tejföl
A tetejére:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.
A tésztát közepes tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját.
A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.
A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.
Jó étvágyat kívánok!