Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg finom liszt
    • 10 dkg vaj
    • 3 dkg porcukor
    • 2 dkg vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek tejföl
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 75 dkg tehéntúró
    • 10 dkg kristály cukor
    • 5 dkg vaníliás cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg mazsola
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 kis pohár tejföl

    A tetejére:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 30 dkg sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.

    Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.

    A tésztát közepes tepsi méretűre nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját.

    A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.

    A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá