Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • fél csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • egy kis reszelt citromhéj
    • 2 evőkanál cukor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • 5 dkg dara

    Habhoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • kevés citromlé

    Elkészítése:
    A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, citromhéjat, cukrot, majd negyed órát hagyjuk pihenni. Ekkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Félig megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, majd végül a darát. A félig kész tésztát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a túrót és így negyed órát sütjük. Ha kész rákenjük a tojásfehérjéből, a porcukorból, és a citromléből készített kemény habot. Visszatesszük a sütőbe és mikor látjuk, hogy kezd barnulni a hab, lekapcsoljuk a sütőt. Résnyire kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk egy kicsit száradni a habot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá