Rákóczi túrós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • egy kis reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál cukor

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg dara

Habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • kevés citromlé

Elkészítése:
A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, citromhéjat, cukrot, majd negyed órát hagyjuk pihenni. Ekkor ujjnyi vastagra nyújtjuk. Félig megsütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, reszelt citromhéjat, majd végül a darát. A félig kész tésztát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a túrót és így negyed órát sütjük. Ha kész rákenjük a tojásfehérjéből, a porcukorból, és a citromléből készített kemény habot. Visszatesszük a sütőbe és mikor látjuk, hogy kezd barnulni a hab, lekapcsoljuk a sütőt. Résnyire kinyitjuk a sütőajtót, és hagyjuk egy kicsit száradni a habot.