Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarack alagút recept

Őszibarack alagút
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4tojás
    • 4evőkanál cukor
    • 4evőkanál liszt
    • 1kávéskanál sütőpor

    Töltelék:

    • 20dkg túró
    • 4 csapott evőkanál porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs tejszínhabporból készült hab
    • 1 kis tasak színtelen tortazselé
    • őszibarack (friss vagy befőtt)

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból piskótát sütök sütőpapírral bélelt tepsiben.(23x33cm-es tepsiben sütöttem)

    Amíg hűl a tészta, elkészítem a tölteléket:
    A túrót, a porcukrot és a vaníliát kikeverem. Beleforgatom a tejszínhabot, végül az előírás szerint elkészített, langyosra hűlt tortazselét.

    Összeállítás: A tésztából hosszanti irányban levágok 1 csíkot, félreteszem. (Ez lesz az őzgerincformát lefedő lap) A megmaradt szélesebb piskótaszeletet beleterítem egy folpackkal bélelt őzgerincformába. Ebbe az üregbe töltöm a krém felét. Őszibarackdarabokat rakok rá, majd ráterítem a krém 2. felét. Befedem a félretett piskótacsíkkal és a hűtőben dermesztem. Dermedés után tálcára borítva, szeletelve tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá