Őszibarack alagút

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4tojás
  • 4evőkanál cukor
  • 4evőkanál liszt
  • 1kávéskanál sütőpor

Töltelék:

  • 20dkg túró
  • 4 csapott evőkanál porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs tejszínhabporból készült hab
  • 1 kis tasak színtelen tortazselé
  • őszibarack (friss vagy befőtt)

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök sütőpapírral bélelt tepsiben.(23x33cm-es tepsiben sütöttem)

Amíg hűl a tészta, elkészítem a tölteléket:
A túrót, a porcukrot és a vaníliát kikeverem. Beleforgatom a tejszínhabot, végül az előírás szerint elkészített, langyosra hűlt tortazselét.

Összeállítás: A tésztából hosszanti irányban levágok 1 csíkot, félreteszem. (Ez lesz az őzgerincformát lefedő lap) A megmaradt szélesebb piskótaszeletet beleterítem egy folpackkal bélelt őzgerincformába. Ebbe az üregbe töltöm a krém felét. Őszibarackdarabokat rakok rá, majd ráterítem a krém 2. felét. Befedem a félretett piskótacsíkkal és a hűtőben dermesztem. Dermedés után tálcára borítva, szeletelve tálalom.