Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Minek nevezzelek? recept

Minek nevezzelek?
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A mákos gubához:

    • 12 kifli
    • 1 l tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg margarin
    • 6 ek cukor
    • 10 dkg darált mák

    A tetejére:

    • 0,5 kg túró
    • 3 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint cukor

    Vanília öntet:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek liszt
    • kb 5-6 dl tej
    • 10-15 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

    Közben a sodót is elkészítjük. A tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, közben folyamatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy simára tudjuk fehéredésig keverni. A maradék tejet felrakjuk forrni, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a lisztes keveréket, majd közepesen sűrűre főzzük.

    A túróba tetszés szerint teszünk cukrot, vaníliás cukrot és a már félig kihűlt sodóból keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, aztán rátesszük a gubára és elsimítjuk rajta. Én díszítésként túró rudit, olvasztott csokit és narancsot tettem rá. Vanília sodóval tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá