Hozzávalók:
A mákos gubához:
A tetejére:
Vanília öntet:
Elkészítése:
A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojás sárgákat, a cukrot, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot és egy kivajazott tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a sodót is elkészítjük. A tojás sárgáját a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, közben folyamatosan annyi tejet öntünk hozzá, hogy simára tudjuk fehéredésig keverni. A maradék tejet felrakjuk forrni, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a lisztes keveréket, majd közepesen sűrűre főzzük.
A túróba tetszés szerint teszünk cukrot, vaníliás cukrot és a már félig kihűlt sodóból keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen, aztán rátesszük a gubára és elsimítjuk rajta. Én díszítésként túró rudit, olvasztott csokit és narancsot tettem rá. Vanília sodóval tálaljuk.