Lusta asszony túrós lepénye recept

Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 50 dkg tehéntúró
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg mazsola (opcionális)
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 22 dkg porcukor
- 5+5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a citromhéj felével és a 22 dkg cukorral. Ennek a keveréknek a felét 5 dkg vajjal kikent tepsibe szórjuk, hogy egyenletes réteget kapjunk. A túrót burgonyanyomóval áttörjük, és rászórjuk a lisztes alapra, majd meghintjük mazsolával, vanillincukorral és a maradék citromhéjjal.
A maradék liszt-cukor keveréket eloszlatjuk a túró tetején, majd rátördeljük a maradék 5 dkg vajat. A tejet a tojásokkal simára keverjük, és egyenletesen ráöntjük a tetejére.
180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
Sztori:
Ez a recept tényleg a lustaság netovábbja! A túrót nem szükséges áttörni, így a sütemény kicsit rusztikusabb, de az íze ettől csak még finomabb lesz. Bevallom, eleinte szkeptikusan álltam hozzá – furcsa volt elképzelni, hogy csak úgy, rétegezve szórjuk a lisztet a tepsibe, majd rátesszük a túrót és ismét lisztet szórunk rá. Nem igazán láttam, hogyan fog ebből egy szeletelhető sütemény születni, még akkor sem, ha a tojásos tejet ráöntöm.
Aztán ahogy rájöttem, a tej és a tojás keveréke szépen beszivárog majd a rétegek közé, és összefogja a tésztát, úgy meggyőztem magam. A végeredmény egy kellemesen omlós, kissé rusztikus süti lett, ami minden kételyemet eloszlatta – egyszerűen nagyszerű!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »